There are 25,000 trees in a forest . If the target rate for growth in the number of trees is 10% per year, what will their number be after 3 years? Options: 32700 trees 25600 trees 33275 trees About the author Parker

Answer: 33275 Step-by-step explanation: After 1 years: No. of trees = 25000 + 10% of 25000 = 25000 + 2500 = 27500 After 2 years: No. of trees = 27500 + 10% of 27500 = 27500 + 2750 = 30250 After 3 years: No. of trees = 30250 + 10% of 30250 = 30250 + 3025 = 33275 Or directly, use: No. of trees = 25000 x (1 + r)ⁿ = 25000 x (1 + 10/100)³ = 33275 Reply

Answer:

33275

Step-by-step explanation:

After 1 years:

No. of trees = 25000 + 10% of 25000

= 25000 + 2500

= 27500

After 2 years:

No. of trees = 27500 + 10% of 27500

= 27500 + 2750

= 30250

After 3 years:

No. of trees = 30250 + 10% of 30250

= 30250 + 3025

= 33275

Or directly, use:

No. of trees = 25000 x (1 + r)ⁿ

= 25000 x (1 + 10/100)³

= 33275