ackers

UNITARY METHOD

If the cost of 4 pencils is 32, find the cost of 10 pencils

if 6 notebooks cost 60, how much would 9 notebooks

If the cost of 7m cloth is 3294, find the cost of 6m cloth

If 9 kg of rice cost 810, what will be the cost of 50 kg, of rice?

The weight of 72 books is 9 kg. What is the weight of 30 such books?

Five pens cost 115. How many pens can you buy in 2302

If the cost of a dozen soaps is 1200, what

5.

# ackers

### 2 thoughts on “ackers<br />UNITARY METHOD<br />If the cost of 4 pencils is 32, find the cost of 10 pencils<br />if 6 notebooks cost 60, how much”

### Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Step-by-step explanation:4 pencil = 32

1 pencil = 32/4 = 8

10 pencil = 8×10 = 80

6 notebook = 60

1 notebook = 60/6 = 10

9 notebooks = 10×9 = 90

7m cloth = 3294

1m cloth = 3294/7 = 470.57

6m cloth = 470.57 × 6 = 2823.42

9 kg rice = 810

1 kg rice = 810/9 = 90

50 kg rice = 90 × 50 = 4500

72 books = 9 kg

1 book = 9/72

30 book = 9/72 × 30 = 3.75

5 pens = 115

1 pen = 115/5 = 23

2302 = 2302/23 = 100

12 soup = 1200

1 soup = 1200/12 = 100

5 soup = 100 × 5 = 500

thanka

[tex]\huge\bf\pink{\mid{\overline{\underline{Answer :- }}}\mid}[/tex]

______________________________________1.) The cost of 4 pencils is 32

The cost of 1 pencils = 32/4 = 8

The cost of 10 pencils = 8 × 10 =

80Thecostof10pencilisRs.80.2.) The cost of 6 notebook is 60

The cost of 1 notebook = 60/6 = 10

The cost of 9 notebook = 9 × 10 =

90The cost of 9notebook.is Rs. 903.)The cost of 7m cloth is 3294

The cost of 1 m cloth = 3294/7 = 470.58

The cost of 6m cloth = 6 × 470.58 =

2823.43.The cost of 6m cloth is 2823.434.) 9 kg of rice cost 810 .

1 kg of rice = 810/ 9 = 90

The cost of 50 kg = 90 × 50 =

4500The cost of 50 kgriceisRs.4500.5.)The weight of 72 books is 9 kg.

The weight of 1 book is 9 / 72

The weight of 30 books = 9 × 30/72 = 270 / 72 =

3.75.The weight of 30 books is 3.75 kg6.) In Rs. 115 we get 5 pen

In Rs. 1 we get 5/115=

In Rs 2302 we get = 5/115 × 2302 = 11510/115 ≈

100.In Rs 2302 we get 100 pens7.) The cost of a dozen soaps is 1200

The cost of one soap is 1200/ 12 = 100

The cost of 5 soaps = 5 × 100 =

500.The cost of 5 soaps is Rs. 500_____________________________________